Să ajutăm o mamă cu patru fetiţe să treacă peste iarna grea

inima-emotii

Dragii mei, se știe că de trei ani de zile, toate fondurile mele financiare, puține, pentru că sunt un simplu om de rând, le ofer, le investesc în clubul sportiv Femina și în rezultatele remarcabile ale fetelor acestei frumoase entități sportive, dar…

Dar, nu pot să nu încerc, cum am făcut în dese rânduri, să ajut cu puțin și în altă parte. De această dată îmi propun să fac maxim efort să mai scad din cheltuieli, deși ele sunt foarte scăzute, pentru a rezista în susținerea Feminei, să ajut o femeie, care este singură, care crește singură, nu mai puțin de 4 (patru) fetiţe!

Dacă erau băieți aș fi luat toate hainele mele din dulap și cumpăram alimente şi rezolvam o mică parte a ajutorului meu, dar sunt fete, atât mama cât și prințele sale şi deja e mai complicat.

DETALII!

Familia trăieşte într-o încăpere de câţiva metri pătraţi şi duce lipsă de practic totul.

Fetiţele au vârstele de 4 anișori- Irina, 6- Ieroslava, 7- Ana şi 11- Ecaterina, iar mama, Natalia -35 ani. Ceea ce înseamnă că se necesită orice detalii de îmbrăcăminte potrivite acestor vârste. Pături, cearşafuri, prosoape. Detalii de igienă, hârtie igienică, şerveţele, săpun, şampon, pastă de dinţi, periuţe de dinţi… Alimente, fructe…

Mama este suplă şi măsoară la circa 1,65 m. Deci se poate orice tip de îmbrăcăminte şi încălţăminte (nr talpă 37-39) de genul unei doamne normale la vârsta de 35 de ani.

Adunăm toate ajutoarele celor cu inimă bună în ziua de duminică, 15 decembrie, ora 8.00 – 9.00 (iniţial era sâmbătă, dar e zi oficială de muncă şi e incomod la multă lume), în Parcarea Circului din capitală, după care pornim la drum.

Dacă este cineva care doreşte să doneze orice lucru pentru aceste fetiţe, o puteţi face ori duminică între orele 8.00 – 9.00 în Parcarea de la Circ, ori în cursul acestor zile, sunând la telefonul 0795 76 814 (Mihai). Eu mă pot apropia la adresa pe care o spuneţi şi ridic donaţia!

În orice caz, scrieți-mi cine este gata să fie alături? Mulțumesc! Și o distribuire a mesajului pe facebook.

Nr meu 079576814

În legătura cu asta:

Ne bucurăm de faptul că un domn, care doreşte să rămână sub anonimat, ne-a solicitat detaliile exacte pentru a dărui familiei un camion cu lemne pentru foc.

Alte detalii:

O doamnă din localitate, Natalia, ne relatează că a asistat la o discuţie între fetiţa cea mare şi mamă, în care fetiţa îi cerea mamei să-i cumpere un caiet pentru şcoală, la care mama, cu lacrimi în ochi, i-a spus că dacă cumpără caietul nu le va ajunge de pâine.

Aceeaşi doamnă, Natalia, ne-a mai spus că toată vara, mama şi-a cărat fetele după ea şi a muncit cu ziua prin localitate şi a adunat bani să facă temelia la casă, dar iarna nu găseşte de lucru undeva aproape de casă, pentru ca să poată să aibă grijă şi de copii.

…………………………………………………………………..

Update:

14 decembrie 2013

Da, e seară, e sâmbătă seară, 14 decembrie 2013… o simplă zi. Dar e ziua când m-am trezit cu un gând, să reușesc să rezist până seara, pentru că de câteva zile mă macină o răceală tare grea, iar azi aveam un singur plan, să ajung la inimile a multor oameni, ca împreună cu aceștia să pot aduna multe, multe, multe cadouri pentru cele patru fetițe de la Biești (Orhei) și mama lor, care se chinuie să trăiască în câțiva metri, într-o căsulie fără condiții, fără bani și cu milioane de probleme.

Dumnezeu a fost alături de mine. Am reușit să străbat Chișinăul de dimineață până noapte, de la Ciocana la Botanica, de la Telecentru la Buiucani și de acolo în Centru, iar La Ciocana… și tot așa.

Au luat legătura cu mine multe, multe fete și femei! Atenție, dacă ieri m-au ajutat, doar 4 băieți, adică mi-au confirmat ajutorul lor pentru ziua de duminică, doi colegi de muncă și alți doi prieteni, astăzi, nici măcar unul, trist, dar mergem mai departe… În schimb, m-am întâlnit cu domnișoare și doamne de toate vârstele, majoritatea de o pătură socială medie, care probabil la fel de greu câștigă pâinea zilnică, dar care au sunat cu drag, au venit la Chișinău, au venit în locurile de întâlnire, ne-am văzut, vorbit, și cu zâmbet pe față mi-au încredințat, pungulițe, pachete, cutii, sacoșe, toate pline cu de toate!!!

Nu le voi da acum numele la fiecare, îl voi da mâine seară, după ce vom ajunge la Biești, după ce misiunea noastră va fi îndeplinită, după ce Irina (4 anișori), Ieroslava (6), Ana (7) şi Ecaterina (11), cât și sfânta lor mamă, Natalia (35 ani), vor primi un mic zâmbet din partea noastră și vor întinde o bucată de masă cu bucate în seara de Crăciun și vor îmbrăca straie noi în noaptea de Revelion. 

Nu pot să închei fără a adăuga câteva cuvințele despre o tânără, Mariana Burghelea. Cu o inimă atât de mare, cu ochii atât de calzi. Cu atâta lumină în privire, cu o voce atât de melodioasă, a sunat de cu zi, a întrebat de sănătatea mea, pentru că știa că mă simt puțin răcit, după care ne-am întâlnit spre seară, deja obosit de lunga zi. Coboară cu Ionel, ne aduce plase, sacoșe, cutii, pline și grle cu de toate. Le așezăm în mașină, deja nu mai era loc, atingea cupola mașinii, iar Mariana se oprește, și întreabă: Oare fetițele au brăduț de Crăciun? Eu spun… mm, nu știu. Iar ea, dispare, fuge, aleargă spre blocul său, iar eu cu Ionel rămânem și mai schimbăm câteva vorbe, iar în vreo câteva minute, din zarea îndepărtată a serii de iarnă, vine Mariana cu brăduțul de Crăciun sub braț!!! Da, a luat propriul brad din casă, a adus și pachet cu globulețe, totul pentru fetițele de la Biești. Mariana, ai grijă de tine. Ești un om Extraordinar!

Iar seara, târziu, când unele fete deja începeau a se destrăbăla prin baruri, cea mai frumoasă arbitră din Moldova, a bătut cale lungă, venind tocmai la mine acasă, neîntărziat, să pună și ea umărul la această acțiune. Și nu a venit cu puține, ci cu atâtea cadouri, încât abia am reușit să le duc pe toate până în casă să le pregătesc de ziua de mâine. Te iubesc pentru ceea ce ești! Și nu e prima dată când ești atât de solidară și grabnică în a ajuta!

Remarc și unele sportive ale clubului sportiv Femina Chișinău, care sunt alături de această acțiune. Ele știu singure cine sunt. Vă pup și iubesc!!!

Mâine dimineață, adică 15 decembrie, la ora 8.00, la Circul din Chișinău, ne dăm întâlnire cu alte doamne, care de asemenea doresc să ajute, le vom aștepta cu drag, după care, la ora 9.00, dacă vom avea mașini destule, mai confortabil, dacă mașini mai puține, ne vom înghesui cumva, vom porni către Biești, pentru a duce aceste daruri.

Mâine seară, vom avea primele detalii și primele zâmbete ale celor 4 fetițe și eroina lor mamă.

Pentru a afla mai multe detalii despre acestr caz, citește AICI!

Al vostru sau nu 🙂 Mihai Burciu

Noapte Bună! Hai să fim mai buni!

Reclame

7 gânduri despre &8222;Să ajutăm o mamă cu patru fetiţe să treacă peste iarna grea&8221;

  1. Buna seara……eu vreu sa ajut aceasta mama singura si pot s-o ajut dar euam copil nou -nascut si nu pot sa merg in oras ca sa va aduc pachepe cu lucruria adunate…..daca dorithi sa-mi venithi in intimpinare ca sa ajungethi mai aproape de casa mea sa va dau tot ce am

    1. Bun găsit, vom merge sâmbătă cu o primă parte de ajutoare, vom vedea situația de la fața locului, și dacă este foarte grav, vom mai face o etapă de ajutorare în primăvară.

      Dacă ceva în plus, mereu mă găsiți aici 0795 76 814

    1. Bun gasit. Cristina, vom merge duminica sa vedem situatia la fata locului, vom duce vreo 2 masini cu ajutoare, dupa care vom incerca sa mai facem o actiune la aceasta familie prin lunile viitoare. Vom tine legatura cum sa ne intalnim. Adaugati-ma pe facebook Mihai Mitzy Burciu si mai discutam acolo. Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s