Experienţe jurnalistice sportive la Bucureşti, 2013

bucuresti 1

Da, nu evit, sunt foarte ataşat de sport, mai mult decât cei din jur pot să înţeleagă. Dragostea şi implicarea faţă de clubul sportiv Femina Chişinău, sau numeroasele ore de lucru de după servici pentru a informa cât mai mult lumea despre sport, sunt doar unele mici dovezi că sportul înseamnă practic tot ce mi-a dat viaţa.

Din asta şi cu asta mi-am trăit copilăria, prin sport am trecut de cele mai grele momente din Grecia, cu sport m-am hrănit moral şi financiar în anii din Spania, prin sport continui să trăiesc în Republica Moldova.

Preşedinte la Femina, Director Media la FC Veris, Lector Universitar la USEFS, Reporter Sport la Jurnal.md, Social Manager la CNO Moldova, mai ajut cu ce pot pe la Federaţia de Handbal, pe la BB Open Friends la Tenis, mai încerc câteceva pentru hochei iarbă, badminton … sunt actualele mele activităţi, însă cea mai principală este acea de a informa pe cei din jur, pe cei care doresc să citească zilnic despre sport, şi încerc să fac asta cţt mai bine şi cât mai mult, de dimineaţă până seară, în weekend, în concediu, oricând am posibilitatea de a nu pierde timpul cu ceva care ar fi mai inutil decât de a crea un articol pe Jurnal.md…

De aceasta mereu este nevoie de experienţă, de învăţăminte. Chiar şi faptul că voi debuta la un nou Masterat, cel de la Barcelona, MEMOS, în Administrarea Organizaţiilor Sportive, care cu siguranţă mă va ajuta să fiu mai bun în gestionarea clubului Femina, acesta va fi şi un bun stimulent pentru a fi un jurnalist mai complet.

Dar astăzi doresc să vă spun, să vă împărtăşesc şi vouă, bucuriile prin care am trecut în acest weekend, defapt cel trecut deja, când am avut de „executat” o vizită la capitala de pe Ialomiţa, Bucureşti, pentru a asista la o ceremonie, şi prin această „portiţă” am putut profita de o experienţă bogată pentru mine ca jurnalist, fiind ajutat de Cristian Frisk, unul dintre marii şi importanţii jurnalişti sportivi români, care actualmente activează la nenumărate posturi TV, Ziare, portaluri sportive şi posturi de radio…

În acest fel, folosindu-mă de această vizită la Bucureşti, nu am lăsat timpul să treacă, să fie pierdut, chiar dacă am condus o întreagă noapte de la Chişinău şi eram obosit, ci am întreprins un „tur sportiv”, ghidat de Cristian, pe la foarte multe evenimente şi edificii sportive cu renume din Bucureşti.

Sala Polivalentă

bucuresti 4

Primul pas l-am făcut la o destinaţie superbă, una emblematică pentru sportul românesc, la Sala Polivalentă. Nu am fost doar în vizită, ci chiar să şi muncesc, să-mi bucur cititorii fideli cu o ştire caldă, de la faţa locului, cu imagini foto, de la Campionatul European de Taekwondo pentru cadeţi 2013 de la Bucureşti, unde aveau să participe sportivi din 41 de ţări, între care şi din Republica Moldova.

Chiar dacă sportivii noştri nu au fost prea inspiraţi la această ediţie a europenelor, unde am „prins” doar o medalie de argint, cucerită de Alexandru Lupu, atmosfera din tribunele de la „Polivalentă”, organizarea la nivel înalt al Federaţiei Internaţionale, duelurile apasionante, ambianţa şi gândul că mă aflu în sala în care au jucat fetele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea în Liga Campionilor, băieţii de la HCM Constanţa, Campionate Mondiale şi europene de Judo, Samboo, fotbal în sală şi chiar a găzduit echipa naţională de gimnastică a României. Pe plan artistic, aici s-a organizat Eurovizion Junior 2006.

Bucuresti 2013, Sala polivalenta 1

Dacă este să cităm date tehnice din Wikipedia am afla că:

Sala Polivalentă (Palatul Sporturilor și Culturii) este o sală special construită pentru a găzdui diverse evenimente sportive, artistice, reuniuni, etc. Este localizată în Parcul Tineretului din București și dispune de 5.300 locuri. În prezent, sala poartă numele celebrului handbalist Ioan Kunst-Ghermănescu. Clădirea a fost dat în folosință în 1974 dar a fost renovată în 2008 și 2011.

Clubul Sportiv Municipal Bucureşti

bucuresti 5

O mare bucurie am primit să văd un simbol al unui club cu tradiţie, Clubul Municipal Bucureşti sau simplu CSM. Club care deţine o multitudine de secţii sportive profesioniste.

Stadionul Dinamo din Şoseaua Ştefan Cel Mare

stadionul dinamo

Din cauză că oboseala abunda pe umerii mei, drumul lung de la Chişinău, mai ales că mi-am fost propriul şofer, a făcut ca să nu pot asista la meciul de fotbal dintre Dinamo Bucureşti şi Universitatea Cluj din Liga I a României, scor final 6-0, însă chiar şi aşa, am avut timp să merg până la poarta stadionului, un fel de „tranzit”, pentru a vedea cum mai arată micuţa arenă a „câinilor roşii”.

Stadionul Tineretului Yolanda Balaş

bucuresti 6

O mare bucurie am avut să calc în curtea Federaţiei de Atletism din România, mai exact la Complexul Sportiv al Tineretului Yolanda Balaş, unde am putut savura din plin din Campionatele Naţionale ale României la atletism, chiar pe arena „Tineretului” din acest complex, unde în dimineaţa zilei de duminică, 24 august, aveau loc finalele la săritura cu prăjina şi aruncarea ciocanului.

Vădit emoţionat de ceea ce văd, era pentru prima dată când văd pe „viu” sărituri cu prăjina, şi nu doar la TV când o priveam pe Yelena Esinbaeva.

bucuresti 7

Şi la aruncarea ciocanului, am prins chiar şi ceremonia de premiere, unde am avut parte de o altă bucurie, când a urcat pe podium o fetiţă partea moldovenească a României, Mădălina Tacu.

bucuresti 8

Comitetul Olimpic şi Sportiv al României

bucuresti 9

Nu puteam să trec de o altă instituţie importantă în sportul românesc, este vorba despre Comitetul Olimpic şi Sportiv, reuşind să trag cu privirea la sediul impunător de lângă Arcul de Triumf.

Academia de Tenis Herăstrău

bucuresti 10

Cu doar câteva zile înainte, la Bucureşti, la Academia de Tenis din Herăstrău au avut loc meciurile de tenis cadrul ITF Bucureşti 2013 feminin, unde au jucat şi basarabencele Daniela Ciobanu şi Anastasia Vdovenco, la simplu, şi împreună la dublu. Fetele noastre s-au descurcat destul de bine, Nastea reuşind să treacă de prima rundă, iar Dana a ajuns pe tabloul principal după trei runde preliminare.

Astfel, că am primit cu mare entuziasm propunerea lui Cristian să mergem să vizităm terenurile unde au evolaut fetele, ba chiar, să glumesc :)) , şi banca de lemn, unde stătea nea Boris Ciobanu, tatăl Danielei, privindu-şi fiica.

Complexul Danubiana de la Popeşti-Leordeni

Între toate cele frumoase vizitate şi văzute, am avut parte şi de o tristeţe, când Cristian mi-a arătat Baza Sportivă Danubiana din Popeşti-Leordeni, un orăşel lipit de Bucureşti.

Altădată o modernă bază sportivă, terenul de fotbal din cartierul Danubiana, din apropierea fabricii cu acelaşi nume, găzduia meciuri importante, iar chiar Cristian îmi spune că a venit la acest stadion şi a comentat partide la Radio Oltenia!!!

danubiana

Acum… te doare sufletul să priveşti, bălăriile sunt mai înalte decât mine. Tribunele s-au degradat, iar vestiarele arată ca după bombardament. Peisajul este unul sinistru, am trecut, am văzut, şi ne-am strecurat pe sub o sârmă care cândva susţinea un gard şi am mers mai departe cu gândul trist că acolo ar fi putut în acest weekend să privim un meci al celor de la SC Danubiana, măcar de liga a treia, în schimb… nici măcar animalele nu intră să pască…

Stadionul „Arena Naţională”

arena nationala goala

Şi pentru a termina pe o notă pozitivă această experienţă sportivă bucureşeteană, uitând ce am văzut la Danubiana, Cristian mi-a făcut surpriza de a mă duce la porţile celui mai gigant stadion din România şi Europa de Est: „Arena Naţională”, unde joacă echipa naţională, unde a jucat Steaua cu Ajax şi Chelsea…

bucuresti 12

Nu am putut intra până în interior, doar la poartă, însă sper să mă întorc aici pe 10 septembrie, cu Stas Cernavca, ambii de dorim, să îi facem o vizită lui Cristian :)) pentru a urmări meciul dintre România şi Turcia!!!

Şi la urmă, am ajuns acasă, la Chişinău, cu un cadou, unul foarte frumos, care se ataşează în biblioteca mea sportivă, o nouă carte lansată de Crsitian, cu tot cu autograf de la autor, despre FOTE 2013!

Cam asta e tot 😛 multe alte lucruri am văzut, mi-a povestit Cristi, dar nu am fotografii de acolo!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s