3 ore de şedinţă în rusă! Am votat pentru 3 vorbitori de română, au fost aleşi!

Astăzi, 22 sep 2012, Federaţia de Baschet din Moldova (FBRM) a organizat Adunarea Generală a antrenorilor şi profesorilor de baschet din ţară, cu prilejul alegerii unui nou Comitet Naţional de Antrenori.

Şedinţa, care a durat 3 ore, la Complexul Sportiv ASEM, a fost exclusiv în limba… statului rus, deşi ne aflam cât de cât înspre centrul capitalei Moldovei…

Dacă tot am stat ca boul la poarta nouă, ei, pe ici colo mai înţelegeam şi eu, că tot mai mult cunosc această limbă, cât îmi traduceau şi cei de lângă mine, am făcut până la urmă nişte lucruri bune, deci m-am folosit de rolul meu de membru al FBRM:

Am VOTAT!

Am votat candidatura lui Constantin Ciorbă în funcţia de Preşedinte al Comitetului Naţional al Antrenorilor de Baschet, vorbitor de limbă română, Profesor Universitar, Doctor în Pedagogie, fost baschetbalist, actual arbitru de baschet, votul meu a fost OK! Ciorbă a fost ales!

Am votat candidatura doamnei Olga Cucereagă pentru funcţia de secretar al Comitetului Naţional al Antrenorilor de Baschet. Vorbitoare de limbă română, o doamnă care apreciază clubul Femina şi intenţiile acestui club, lector superior la catedra de Sport a ASEM! Votul meu a fost folosit cu succes! Olga este noul secretar al CNA!

Am votat candidatura domnului Vasile Scutelnic la un loc între membrii CNA, rival, adversar în sport, fiind antrenorul echipei de baschet CS ASEM, echipă care a luptat, sportiv vorbind, împotriva Feminei în finala Campionatului Naţional 2011/2012. Însă, este vorbitor de limbă română, este un om care a lucrat şi munceşte în lumea baschetului, care oferă presei interviuri în limba de stat şi de la care mă aştep să fie la fel în continuare. Votul meu a fost util. Scutelnic a fost ales între cei 7 membri ai noului CNA!

Mai pe scurt, m-am folosit de ce am putut pentru a schimba câteceva înspre dezvoltarea baschetului feminin… şi masculin dintre Prut şi Nistru!

Dar… mai este mult de muncă…

Am multe idei, cui să le spun? Dacă cei ce ar putea să pună în practică ideile mele, nu vorbesc Limba Noastră?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s