Suporterii Zimbrului sunt baza şi existenţa mişcării de fani din Moldova

Grupul de suporteri ai echipei de fotbal FC “Zimbru”, Galeria “Oastea Fiara”, sunt cei mai activi suporteri din fotbalul moldovenesc şi nu doar fotbal.

Cu o vastă experienţă în Divizia Naţională unde sunt prezenţi la toate partidele formaţiei lor, fie casă, fie în deplasare, “Oastea Fiara” a arătat întregii ţări că le pasă de sportul moldovenesc.

Galeria zimbrilor a fost prezentă de nenumărate ori la partidele echipei naţionale de fotbal a Moldovei, a celor de tineret şi juniori, însă “Oastea Fiara” a mai făcut un gest fără precedent: în interval de doar două zile au fost prezenţi la un meci din Campionatul Moldovei de fotbal în sală şi cel mai important lucru, care a atras privirile la multă lume, au încurajat echipa naţională de rugby în decisiva întâlnire cu Cehia de la data de 19 martie.

La data de 29 martie 2011, când naţionala de fotbal va juca la Solna cu Suedia, în cadrul Preliminariilor EURO 2012, vor fi prezenţi mai mulţi suporteri pentru a susţine tricolorii, aceşti fani fac parte tot din “Oastea Fiara”.

Contactaţi de http://www.jurnalsportiv.md, unii membri ai Galeriei “Zimbru” nu au spus nu unei prezenţe şi la o partidă de handbal din Divizia Naţională feminină.

Întrebarea acum este:
“De ce o familie de suporteri ca “Oastea Fiara”, care se auto-finanţează, poate face atâtea beneficii sportului moldovenesc şi imaginii mişcării de suporteri organizaţi, în timp ce alte galerii bine finanţate de preşedinţii de cluburi nu sunt în stare să-şi încurajeze nici propria echipă?”

Răspunsul este pe jumătate lansat: “Trebuie să fii pasionat de sport! Dacă nu iubeşti sportul, niciodată nu te vei putea cataloga ca un supporter adevărat, indiferent de câţi bani îţi oferă cineva. Galeria “Oastea Fiara” a trecut acest examen cu nota 10!”

Un gând despre &8222;Suporterii Zimbrului sunt baza şi existenţa mişcării de fani din Moldova&8221;

  1. Mihai nui stii pe ei de asta crezi acest lucru …nationla nu are un fan club super tare din cauza ca zimbru refuza sa sustina national (fanii Daciei sunt mereu prezenti alaturi de grupul oficial de fani Moldova 12,,,iar cind e vorba de echipa lor ei pot sa injure sa-si faca jucatorii de nimic (…Oastea Fiara si Ultra boys nu ascund faptul ca sunt Hooligani iar europa cunoaste foarte bine la ce duce aceasta miscare

Lasă un comentariu